Studenten aan het woord

De CrossRoad Bar weerspiegelt de 14 staties van de kruisweg. Hierbij heb ik 14 kleine togen geplaatst waardoor bij elke toog iets anders kan geproefd worden uit de streek. Als men op het einde van de 14 staties een specialiteit gekozen heeft, kan men plaats nemen in de zetels om met vrienden verder te genieten van  die ene specialiteit. Verder komt de kruisweg in het interieur terug door de 14 togen als de muren te beschilderen. Ook op het grote glasraam, waar de mensen in de bar visueel contact kunnen maken met de kerkgangers, wordt de kruisweg in het glasraam verwerkt om het thema te verduidelijken. Alsook wordt de interesse van de kerkganger opgewekt. Kortom mijn doel is om twee verschillende werelden van ‘bar en kerk’ te laten overvloeien in elkaar.

– Michiel Savat –
(in samenwerking met partners: De twee duiven en De vetten os)Maquette

DoorsnedesGrondplan

6 gedachtes over “Studenten aan het woord

    1. Dag Walter,

      Als één van de communicatieverantwoordelijken heb ik uw feedback doorgegeven aan de student in kwestie.

      Hierbij wou hij u extra info meegeven: Ik vind niet dat we dit eerder moeten zien in een minder prettige connotatie. In mijn ontwerp gaat het vooral om het gebruik van het getal 14 en om vanuit alle negatieve dingen iets positief te halen. -Michiel Savat-

      Like

      1. Ik vind in elk geval dat het voorstel niets meer met religie te maken heeft en dus niet past. Tel dan liever de zuilen in de kerk en maak iets met dat getal.

        Like

  1. Het kan zinvol zijn de kruisweg te connoteren met de kruisweg die vluchtelingen gaan. Misschien kan men bij elke statie een passend tafereel met vluchtelingen (of hopeloze mensen) plaatsen. bv. Een magnum foto uit de media en op de voorgrond een voorwerp dat de miserie verbeeldt: een kapotte schoen of rugzak.

    Like

    1. Dag Walter,

      Uw feedback werd meegegeven aan de student. Echter wil Michiel er op wijzen dat religie perfect kan gecombineerd worden met het alledaagse. Zo was de vraag van zijn partners om een bar te creëren waar ook gezellig kan gekeuveld. A.d.h.v. de noden van zijn partners ging hij op zoek naar een religieus gegeven dat hij kan gebruiken als thematiek. Zo kwam hij uit bij de kruisweg, wat een zwaar geladen thema was/is. Wel denkt hij er verder over na hoe deze twee (bar – kruisweg) hand in hand kunnen samengaan.

      Like

Plaats een reactie